Kreme za premaz pod sladkorno (tičino) maso

deli

Krema ganache:

Temen ganashe:

  • 400 g jedilne čokolade
  • 200 g sladke smetane
  • žlica masla (neobvezna)

Beli ganache:

  • 300 g bele čokolade
  • 100 g sladke smetane
  • žlica masla (neobvezna)

Za temen ganache uporabljamo razmerje 2:1, za belega 3:1. Vedno je delež čokolade večji od smetane

 Smetano segrevamo skoraj do vretja. Med segrevanjem ji dodajamo čokolado in maslo. Ko se čokolada lepo raztopi, odstavimo in jo vsake toliko časa premešamo, da se hitreje in lažje ohlaja.

Ko doseže sobno temperaturo, z njo obmažemo torto. Torta ne sme biti prehladna, saj bi se krema prehitro strjevala. Pred namazom jo vzamemo iz hladilnika, da doseže sobno temperaturo.

Kremo zgladimo in gladimo s paleto ali glazur paleto.

Če se krema preveč strdi, paleto segrejemo v vroči vodi, jo obrišemo in nadaljujemo z delom, dokler površina ni res lepo gladka.

Pariška krema:

Pariška krema je podobna kremi ganashe, vendar s to razliko, da kremo ne nanašamo na torto neposredno po kuhanju in ohlajanju na sobno temperaturo, ampak počakamo, da se v hladilniku strdi, potem pa jo z mešalnikom stepemo tako kot navadno smetano

  • 500g jedilne čokolade
  • 5 dcl alpske smetane

Postopek: Alpsko smetano na štedilniku segrevamo skoraj do vretja. Med segrevanjem ji dodajamo čokolado. Pri temperaturi pred zavretjem jo odstavimo, počakamo da se ohladi in jo za nekaj ur postavimo v hladilnik, lahko tudi čez noč.

Naslednji dan naj se segreje do sobne temperature, potem pa jo stepamo tako kot navadno smetano.

Krema iz pudinga:

V 3 dcl mleka skuhamo puding po navodilih iz vrečke.

V mlačnega dodamo 150 gr jedilne čokolade ali 3 žlice nutelle.

Ohladimo na sobno temperaturo.

Penasto zmiksamo 200 gr masla in mu dodamo kuhan puding.

Stepamo do lepe zmesi

 

Enostavna Maslena krema za  premaz pod sladkorno-ticino maso:

  • 200 gr masla ali margarine (odvisno, kateri okus vam bolj odgovarja, lahko tudi pol/pol)
  • 100 gr sladkorja v prahu
  • 3 male žličke mleka
  • po želji razni dodatki kot so: vanilijeva aroma, kakav, nad soparo stopljena čokolada.

Maslo penasto umešamo in mu dodamo skozi sito presejan sladkor v prahu in žličko mleka.

Z električnim mešalnikom mešamo, da masa postane gladka, nato dodamo po kapljicah še preostalo mleko in medtem stalno mešamo, da dobimo gladko in puhasto zmes.

Količina zadostuje za zunanji obmaz ene torte

Pomembno: ko torto premažete s kremo, jo za nekaj časa dajte v hladilnik da se krema malo strdi, šele potem jo oblecite v sladkorno maso.

 

Pekis priporoča

3,45 €

Fondant (250g) SIV

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

-40%
Naravno obarvan Fondant BERMUDA WHITE (200g) BERMUDA BELA ***-40%***
5.50 €
3,30 €
Uporabno najmanj do 16.11.2025

Naravno obarvan Fondant BERMUDA WHITE (200g) BERMUDA BELA ***-40%***

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

9,95 €

Valjana sladkorna masa (Fondant) ČRNA

Pripravljena sladkorna masa za prevleko tort do 25 cm, muffinov, piškotov,..

9,95 €

Fondant (1kg) BEL

Elastična, mehka in fleksibilna sladkorna masa za prevleko tort. Odlikuje jo prijeten vonj in okus po vaniliji.

3,45 €

Fondant (250g) SLONOKOŠČEN

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

9,95 €

Fondant (1kg) Marshmallow

Okusna, elastična, mehka in fleksibilna sladkorna masa za prevleko tort z okusom Marshmallow.

24,95 €

Rastlinski glicerin - LorAnn - 473 ml

100% glicerin omogoča boljšo elastičnost, ter preprečuje izsuševanje sladkorne mase. Royal icing kremi in mešanicam za torte dodajte par kapljic, da bo torta mehka in slastna.

3,45 €

Fondant (250g) TEMNO ROZA

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Cvetje in figurice iz modelirne mase

Prikaz kreacij iz modelirne mase

Sladkorna Masa in smetana

V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi. Obstajajo pa seveda spodaj opisane izjeme.

Torta pistacija - malina

Če iščete torto, ki bo navdušila vaše goste in postala prava zvezda vsakega praznovanja, potem je pistacija-malina torta prava izbira.

BOROVNICE – MASCARPONE krema

V mešalniku na hitro zmeljemo borovnice in dobljeno kašo po potrebi osladkamo s sladkorjem v prahu.

Kako prekrijemo torto - pripravljen fondant

S pripravljeno sladkorno maso je prevleka tort, muffinov, piškotov,... enostavna.

Dojenček iz sladkorne mase - fondanta

Video prikazuje kako naredimo dojenčka iz modelirne mases pomočjo silikonskega modelčka.

Strani

Aktualni izdelki za peko

8,50 €

FunCakes namaz (Crunchy Chocowafer) Hrustljava čokoladna napolitanka

Hrustljav čokoladni namaz z lešniki in biskvitnimi koščki – popoln za sladice, piškote in prigrizke!

5,95 €

Mehki sladkorni biseri (Mix Blue Celebration) Modro praznovanje

Posip Modro praznovanje za torte, piškote, CakePops, muffine, pecivo... 80g

4,84 €

Bleščeč sladkor RUMEN

Sladkorni kristali so popoln način, da svojim pečenim kreacijam dodate kanček barve.

-40%
Višji podstavek za torto - vrtljiv, Städter ***-40%***
24.82 €
14,89 €

Višji podstavek za torto - vrtljiv, Städter ***-40%***

Premer: 27,5 cm. Višina: 7 cm. Vrtljiv podstavek za enostavno dekoriranje

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini