Mavrična torta

deli

Mavrično torto sestavljajo raznobarvne plasti rahlega in sočnega biskvita, na sredini pa se skrivajo barvni bombončki, ki se ob prerezu vsujejo iz sredine torte.

Torto sestavljajo: rdeč, oranžen, rumen, zelen, moder, vijoličen in roza biskvit.

Biskvit

  • 14 jajc
  • 378 g sladkorja
  • 420 g moke
  • jedilna barva: rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra, vijolična in roza

Švicarska maslena krema

  • 9 beljakov
  • 540 g sladkorja
  • 810 g masla sobne temperature
  • vanilijeva aroma

Za sočenje biskvita

  • voda
  • sladkor
  • Segrejemo vodo, dodamo sladkor in mešamo, da se razstopi.

Barvni bombončki

Pripomočki : tulec (za tulec lahko uporabite tudi raven modelček za šamrole).

Biskviti: torto sestavljajo: rdeč, oranžen, rumen, zelen, moder, vijoličen in roza biskvit.

Za vsak biskvit v kotliček dodamo 2 jajci in 54 g sladkorja. Stepamo toliko časa, da dobimo gosto, bledo rumeno kremo.

Nato v jajčno zmes dodamo barvilo in ga vmešamo. Na zmes presejemo 60 g moke in jo nežno vmešamo. Biskvitno maso damo v dobro namaščen, ali s peki papirjem obložen okrogel pekač za torte, in jo pečemo 13 minut na 180 °C.

Po enakem postopku pripravimo vseh sedem biskvitov, pri čemer jajčno zmes vsakič obarvamo z drugo barvo. Pečene biskvite ohladimo.

Švicarska maslena krema: beljake in sladkor damo v kotliček ter jih nad parno kopeljo segrevamo do 71 °C. Med segrevanjem neprestano mešamo, da nam ne zakrknejo. Beljake stepemo v trd sneg. Kotliček odstavimo in zmanjšamo hitrost stepanja. Nadaljujemo z mešanjem, da se masa ohladi na sobno temperaturo. Med mešanjem postopoma dodajamo kocke malo zmehčanega masla. Če krema deluje kot da je sesirjena, jo dobro premešamo in nadaljujemo z dodajanjem masla. Na koncu dodamo vanilijevo aromo in kremo ponovno dobro premešamo.

Sočenje biskvita: segrejemo vodo, dodamo sladkor in mešamo, da se razstopi.

Sestavljanje torte: šestim biskvitom s tulcem na sredini izrežemo krog. Sedmi biskvit pustimo cel, saj bomo z njim prekrili vrhnji del torte.

Na tortni podstavek damo prvo plast biskvita in ga namočimo. Na sredino biskvita damo tulec, nato pa biskvit premažemo s kremo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh biskvitov, katerim smo na sredini izrezali kroge. Previdno odstranimo tulec in v luknjo natresemo bonbone. Na torto damo zadnjo plast biskvita, ki nima luknje. S preostankom kreme premažemo celotno torto, ki jo

Na koncu še okrasimo.

Pekis priporoča

2,84 €

PME jedilna pasta (Mauve Purple) BLEDO VIJOLIČNA

Jedilna pasta za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...(beljakova glazura-icing krema)...

3,50 €

WILTON jedilno barvilo v pasti (Rose) VRTNICA

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, biskvit za torto/piškote/testo...

11,98 €

Maksimalno koncentrirana jedilna pasta EXTRA ČRNA

Jedilna pasta za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...(beljakova glazura-icing krema)...

3,50 €

WILTON jedilno barvilo v pasti (Red no taste) RDEČA BREZ OKUSA

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, biskvit za torto/piškote/testo...

2,84 €

PME jedilna pasta (Ocean Blue) OCEAN MODRA

Jedilna pasta za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...(beljakova glazura-icing krema)...

24,95 €

WILTON komplet jedilnih barvil v pasti 8x28g

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, biskvit za torto/piškote/testo...

-20%
Colourflex Extra Pasta (purple) vijolična ***-20%***
5.95 €
4,76 €

Colourflex Extra Pasta (purple) vijolična ***-20%***

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, čokolado, biskvit za torto/piškote/testo...

3,50 €

WILTON jedilno barvilo v pasti (Christmas Red) BOŽIČNO RDEČA

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, biskvit za torto/piškote/testo...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Sadna smetanova torta

Za torto premera 24 cm:

Po receptu naredimo biskvit.

Prvo plast sem nadevala z breskvami in borovnicami, drugo pa z višnjami in jagodami, pol/pol.

Kako naredimo mavrično torto

Čudovita mavrična torta.

Biskvit 'brez hribčka'

Biskvit 'brez hribčka'

Torta z bleščicami

Biskvit - Postopek:

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Tortopretvornik je nepogrešljivo orodje v vsakem slaščičarskem arzenalu, ki omogoča enostavno prilagoditev velikosti torte s pravo pretvorbo sestavin za okrogle, kvadratne in pravokotne torte.

Torta z dvema biskvitoma pol/pol (pol temen in pol bel biskvit)
Če delamo pol sadne, pol čokoladne torte in če želimo, da ima sadna bel biskvit, čokoladna pa temnega, se včasih sprašujemo, kako to izvesti.
 

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

Testomat - pištola za izdelavo piškotov z receptom

Brizgalna pištola (testomat, keksomat) 13 motivov + 6 nastavkov za dekoriranje. Material: plastika, Priložen recept

5,95 €

Metuljčki (roza ​​in zlati, 10 kom) Topperji za torto

Palčke so upogljive, kar omogoča kreativno in raznoliko razporeditev metuljčkov na torti.

9,95 €

Komplet mini dinozavri za dekoracijo sladic

Prikupni komplet manjših dinozavrov za dekoracijo sladic. 

Velikost: od 8 do 10 cm

-50%
Praline MLEČNE kroglice - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom ***-50%***
19.95 €
9,98 €

Praline MLEČNE kroglice - čokoladke za nadaljno obdelavo, 63 kom ***-50%***

Čokoladne mlečne kroglice za nadaljnjo obdelavo, velikost:25mm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini