Recept za ROLADO

deli

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut. Pečen biskvit  pomokamo in ga obrnemo na peki papir, kjer naj počiva 3 minute. Ohlajenem biskvitu odstranimo papir, biskvit nasočimo (sladka voda ali kompot) a ne preveč, ga na tanko premažemo z marmelado in polnimo. Za polnilo vzamemo različne nadeve:

  • sladko smetano, vanjo zamešamo poljubno sveže ali vloženo sadje,
  • za čokoladno polnilo v stepeno smetano vlijemo na pari stopljeno jedilno čokolado.
  • kislo smetano
  • ali samo marmelado

Rolado zvijemo kot potico in jo zavijemo v peki papir, da obdrži obliko, ter damo na hladno. Pregib mora biti spodaj.

Rolado na koncu posujemo s sladkorjem v prahu, lahko pa jo obmažemo s smetano ali oblijemo s čokolado in poljubno okrasimo.

Biskvit:

  • 10 jajc
  • 200 gr sladkorja
  • 250 gr moke
  • Vanilijev sladkor

Za gospodinjsko pečico, pekač cca 40x27 cm, vzamete 1/2 količine

 

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

PRINCES KROFI Recept - PRINCES KROFKI

Paljeno testo:

Orehovi masleni rogljički

1/5 kg listnatega testa

Nadev

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.

Panettone s kandiranim sadjem

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

SKUTINA PITA s sadjem

Testo: dobro pregnetemo vse sestavine in testo položimo za vsaj pol ure v hladilnik, da počiva.

Strani

Aktualni izdelki za peko

5,95 €

Topper za Sveto obhajilo ali birmo – Golob z rastlinskim motivom (mirror gold)

  • Širina: 11 cm
  • Višina brez podstavka: 13 cm
  • Material: visoko kakovostna plastika – zrcalno zlata površina
5,95 €

Držala za razrez peciva po plasteh, 2 kom

Držala za razrez biskvita, peciva, kruha in še kaj vam omogočata ravne in enakomerne plasti peciva. Uporabite lasten nož. 

Višine: 0,5 do 2,8 cm

8,50 €

Mini gorilnik (brener) za karameliziranje in flambiranje

Karamelizira sladkor v nekaj sekundah. Za pite - crème brûlée - kolače - meringue - sirne kolače, tudi za meso.

7,50 €

Wafer Pastelno rdeča Vrtnica (11cm) 1 kom

Cvet razkošne pastelno rdeče Vrtnice iz hostije

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini