SKUTINA PITA s sadjem

Testo: dobro pregnetemo vse sestavine in testo položimo za vsaj pol ure v hladilnik, da počiva. Testo razvaljamo na dobro pomokani površini na debelino cca 5mm in ga damo v dobro namaščen pekač, kjer ga dobro pritisnemo ob robove, da pride čisto do vrha pekača. Potem damo pekač s testom spet v hladilnik za cca pol ure, da počiva.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testo na dnu preluknjamo z vilicami, nanj položimo peki papir, na katerega vsujemo riž, ki ga po površini enakomerno poravnamo.

(Riž posujemo zato, da testo 'obtežimo', da po pečenju obdrži lepo, ravno obliko).

Pečemo 15 – 20 min, (odvisno od pečice, ki jo imate) . Pečeno testo mora biti zlato rumene barve

Nadev: v posodo damo skuto, sladkor, limone, margarino – pretlačimo, oz. zmešamo z mikserjem.

Želatino namočimo v hladno vodo, ko se strdi, jo s segrevanjem v mikrovalovni pečici ali nad soparo segrejemo, da se spet utekočini in jo vlijemo k skuti, ter dobro premešamo.

Nazadnje mešanici dodamo stepeno smetano.

Pečeno testo na tanko premažemo z marmelado in nadevamo s skutinim nadevom.

Obložimo s sadjem in želiramo s prelivom za torte

* Podlaga: Linško testo

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 vanilin sladkor
  • Limonina lupinica
  • ( Pest riža za posip )

* Nadev: skutino polnilo

  • 200 g skute
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • Sok ¼ limone
  • 20 g margarine
  • 0,2l sladke smetane
  • 1 želatina v prahu (10 g)
  • Sadje
  • Preliv za torte

Količine zadostujejo za pito premera 26 – 28 cm

Pekis priporoča

-20%
Perforiran silikonski pekač za pito 23,5 cm ***-20%***
9.95 €
7,96 €

Perforiran silikonski pekač za pito 23,5 cm ***-20%***

Perforacija spodbuja kroženje zraka za enakomerno peko na obeh straneh! 

  • Velikost: 23,5 cm, višina 3cm
  • Temperaturno odporen do 240°C
  • Država porekla: Francija
-20%
Dr.Oetker okrogel (26 x 4,5 cm) silikonski pekač ***-20%***
19.95 €
15,96 €

Dr.Oetker okrogel (26 x 4,5 cm) silikonski pekač ***-20%***

Vrhunski in fleksibilni silikonski kalup

  • Premer zunaj 26 x 4,5 cm
-35%
Nastavljiv perforiran obroč za pito, 16-30cm ***-35%***
22.95 €
14,92 €

Nastavljiv perforiran obroč za pito, 16-30cm ***-35%***

Perforiran obroč zagotavlja, da se pita enakomerno peče in da jo je enostavno sprostiti.

14,50 €

Dr.Oetker tradicionalni pekač za PITO 30 cm

Popoln rezultat peke zahvaljujoč teflonski prevleki.

  • Premer Ø 30 cm
  • Višina 3 cm
  • Izdelano v Nemčiji
16,90 €

Patisse perforiran pekač za pito 28 cm

Posebnost tega pekača je perforirano dno za posebej hrustljave rezultate pečenja

12,95 €

Višji pekač (24-26,5 × 4 cm) za pripravo vseh vrst peciva, pit, tort in slanih jedi

Notranja mera: 24-26,5 × 4 cm
Zunanja mera: 28 × 5,8 cm

16,95 €

Patisse Profi pekač za PITO z odstranljivim dnom 28 cm

  • Debelina: 0,30 mm
  • Temperaturno odporen do: 215ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina
19,95 €

Patisse Silver-Top pekač za pito z odstranljivim dnom 30 cm

Pekač za pito z odstranljivim dnom

  • Velikost 30 cm
  • Debelina: 0,60 mm
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina
9,98 €

Dr.Oetker klasičen pekač za PITO 30 cm

Popoln rezultat peke, zlasti v plinskih pečicah.

  • Premer Ø 30 cm
  • Izdelano v Nemčiji
4,95 €

Patisse Profi pekač za PITO z odstranljivim dnom 10 cm

  • Debelina: 0,30 mm
  • Temperaturno odporen do: 215ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina
24,95 €

Dr.Oetker tradicionalni pekač za PITO z odstranljivim dnom 28 cm

Popoln rezultat peke zahvaljujoč teflonski prevleki.

  • Premer Ø 28 cm
  • Višina 3,5 cm
  • Izdelano v Nemčiji
10,95 €

Pekač za pito Klasičen 28 cm, Decora

Prevlečen s plastjo proti sprijemanju; za enostavno čiščenje in optimalne rezultate

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept - Slastna jabolčna pita

Jabolčna pita, ki se kar stopi v ustih

Recept - PUSTNI KROFI

Postopek:

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

Recept za ROLADO

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut.

Orehovi masleni rogljički

1/5 kg listnatega testa

Nadev

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.

Strani

Aktualni izdelki za peko

1,95 €

Podstavek iz močnega kartona 30cm (3mm) Bel

Odlično razmerje med kakovostjo in ceno

Premer: 30 cm

Debelina: 3 mm

-20%
Zlati nastavki za dekoriranje + adapter + vrečke za okrasitev, 17 kosov ***-20%***
19.98 €
15,98 €

Zlati nastavki za dekoriranje + adapter + vrečke za okrasitev, 17 kosov ***-20%***

8 nastavkov iz pozlačenega nerjavečega jekla, 8 vrečk in 1 adapter. Vse kar potrebujete za okraševanje.

3,80 €

Palčke za Cake Pops (15cm) 50 kom

Količina: 50 kom

Dolžina: 15 cm, premer: 4 mm

Palčke so primerne za pečico

7,95 €

Set 3 rezalnikov za piškote (PME) topla zima

Odlični za rezanje piškotnega testa, testa, rajvčkov-browniev, tort, fondanta, kruha, sira, sendvičev in gline za obrt.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini